A termelőkútból az ásványvizet búvárszivattyú juttatja el a vízkezelő üzembe, ahol először a gázmentesítő berendezésen keresztül haladva a metántartalom az előírt 0,8 Nl/ m3 érték alá csökken. Ezután a gázmentesített víz a gáztalanított víz tartályba jut, ahonnan a vizet kvarchomokkal kevert katalitikus töltetű szűrőtartályokba vezetjük. A töltet a kútvíz vastartalmát 0.2 g/l alá, mangántartalmát 0,05 g/l alatti értékre csökkenti.

A töltéshez használt PET- palackot, a beszállított előformából a helyszínen, egy korszerű vezérléssel ellátott automata gép készíti. 

Töltési teljesítmény 12000 db/h., 1l-, 1,5l-, 2l- es  mentes-,enyhén dús-, dús, kiszerelési forma. A mentes töltéshez használjuk a beépített nitrogén adagoló berendezést. A dús termékek gyártásakor a külső CO2 tartályban lévő szén-dioxidot szaturáló berendezés segítségével  hozzáadjuk az ásványvízhez, a beállított értéknek megfelelően.

A töltőszelepek alól kilépő palackokra a záró gép ráhelyezi a kupakot, és beállított értékű nyomatékkal lezárja.

A címkézést követő zsugorfóliázó automata működésű, több fajta csomag készítésére alkalmas 15000 db/h teljesítményű berendezés.
Termékeinket 0,5l – 1l – 1,5l – 2l kiszerelésben palackozzuk.

Zsugorozás után, a fülező gép hordozó fület ragaszt minden csomagra, a könnyebb megfogás miatt.

Az így elkészült csomagok vezérelt csomagpályákon eljutnak a palettázó géphez. A kész terméket targoncával leveszik és a készáru raktárba szállítják. Innen csak az adott tételek mikrobiológiai vizsgálata és annak eredménye alapján kerülnek kiszállításra.

 

A palackozó gépsor alkalmas üdítő palackozására, gyártására is a fent leírt paraméterekkel.