„Ásványvíz gyártás termelési kapacitásának bővítése Soltvadkerten”

Phoenix-Drink Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

A projekt címe: „Ásványvíz gyártás termelési kapacitásának bővítése Soltvadkerten”

A projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.1-16-2017-01098

Vissza nem térítendő támogatás összege: 401,152 millió Forint (50,00 %)

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.12.31.

A beruházás keretében 2 ásványvíz gyártó csarnoképület (1. csomagoló, és osztályozó, 2. előkészítő, és töltőcsarnok) kerül megépítésre. A csarnoképületek kivitelezési munkálatainak befejezésével egyidejűleg beszerzésre, és beüzemelésre kerülnek a támogatási kérelemben részletezett termelőeszközök, illetve az IPAR 4.0 rendszer is. A villamosenergia költséghatékonyságának javítása érdekében 50 kW teljesítményű napelemes rendszer kerül kiépítésre, ezzel is hozzájárulva a fenntartható fejlődéshez és a megújuló energiák hasznosításához.

A pályázat keretében beszerzendő modern eszköz- és géptechnológia a munkabiztonságra és környezetre gyakorolt pozitív hatásai mellett munkahelyteremtést is eredményez, továbbá a modern géppark biztosítja a vállalkozás dolgozói számára a folyamatos szakmai továbbfejlődést, összhangban a kormány társadalompolitikai célkitűzéseivel (teljes foglalkoztatottság, a munkaalapú társadalom létrehozása, a területi különbségek csökkentése, valamint a fenntartható intelligens és befogadó növekedés).

A vállalkozás mindeddig nem rendelkezett Ipar 4.0 rendszernek megfeleltethető megoldásokkal. A projekt keretében kiépítésre kerülő fejlett rendszer segítségével lehetővé válik a gyártási folyamatok digitalizálása.  A vállalatirányítási rendszerben tervezett megoldások lefedik a gyártási és a kontrolling és döntéstámogatás funkcionális területeket, az azoknál feltüntetett követelményeket teljesítik.  A két rendszer kommunikál egymással, illetve a döntéstámogató rendszer a gyártósoron, termelőgépeken elhelyezett szenzorokból vagy a berendezések vezérléséből közvetlenül származó adatokat is képes igazolható módon feldolgozni és elemezni.

A beruházás eredményeképpen jelentős, a várható piaci igényeknek megfelelő mértékű kapacitásnövekmény valósul meg.

www.palyazat.gov.hu